BTW TARIEF VAN 6%

Vanaf 15 september 2009 is het tijdelijke tarief van 6% voor het schilderen en stucen van huizen, die 15 jaar of ouder zijn, vervangen door een permanent tarief van 6% voor het schilderen en stukadoren van huizen, die 2 jaar of ouder zijn.

Dit nieuwe, lagere tarief geldt alleen voor huur- en koopwoningen ouder dan 2 jaar. Woningen jonger dan 2 jaar en gebouwen met een andere bestemming dan die van woning vallen dus niet onder deze maatregel. Voor deze gebouwen moet over schilderwerk het hoge BTW-tarief worden berekend.

Het voordeel voor huurders/bezitters van een huis ouder dan 2 jaar is dus aanzienlijk! Voor particuliere opdrachtgevers en woningbouwcorporaties wordt de schilder dus bijna 10% voordeliger.

Om het verlaagde tarief te kunnen toepassen dienen wij in het bezit te zijn van een ouderdomsverklaring van de opdrachtgever dat de desbetreffende woning ouder is dan 2 jaar.

Indien u niet zeker bent of u wel of niet in aanmerking komt voor het verlaagde BTW-tarief kunt u de handleiding nalezen. Klik hier voor de handleiding.